Hint yağının faydaları nelerdir?


hint yağı

hint yağı

Hint yağı adından da anlaşılacağı gibi Hindistan’da yetişmektedir ve vatanı orasıdır. Sütleğen familyasına ait bir bitkiden oluşan yağdır. Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlede doğal olarak yetişmektedir.

Hint yağının saça faydaları

En önemli saç bakı yağlarından birisidir, özelikle saç dökülmesi, saç köklerini güçlendirmek ve saçın uzamasını sağlamak için sıkça kullanılır. Hin yağı saçlı deride kıl köklerini besle ve dökülmelere karşı faydalıdır.

Duştan 15 dakika önce saçlarınıza hint yağının derinize yedirerek masaj yaparsanız saçlarınız dökülmeler azalı ve saçlarınız daha parlak olmaktadır. Hint yağının kaş ve kirpiğe oldukça faydası vardır. Kozmetik ürünlerinden daha doğal olduğu için kullanılmaktadır. Dökülen kaş ve kirpikleri daha da güçlendirmektedir.

Hint yağı koyu kıvamlı olduğu için içerisinde zeytin ve badem yağını ekleyerek seyretebilirsiniz ve böylece saçınızdan arındırmak daha da kolay olacaktır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

reset password

Geri
log in