Almanya turist vizesi nasıl alınır?


vize

 

Almanya için turistik vize başvurusu yapabilmeniz için geçerliliği olan pasaporta sahip olmanız gerekiyor. Pasaportun geçerlilik süresi seyahatten dönüş tarihinizden altı ay daha devam etmesi gerekiyor.

Turistik bir seyahat gerçekleştireceğiniz için başvuru esnasında otel ve uçak rezarvasyonu göstermeniz gerekiyor. Almaya’ya ziyaret gerçekleştirdiğiniz için orada ki hangi otelde kalacaksanız konsolosluğa bildirmeniz gerekiyor. Otelde konaklamanızı bildirmenizin amacı sizin konaklayacağınız otel ne kadara mal oluyor ve siz bunu karşılayacak durumda mısınız. Bu çok önemli konsoluskluk için aynı zamanda sizden banka hesaplarınız isteniyor ve banka hesaplarınızdaki son üç aylık durumunuz inceleniyor. Orada hesabınızdaki para ile geçinebilecek misiniz ona bakılıyor.

Son 3 aya ait banka hesap cetvelinizi istiyorlar. Banka hesaplarınızın yanında durumunuz ile ilgili yani çalışıyorsanız çalıştığınız şirketten evrak almanız gerekiyor. SSK’lı çalışansanız şirketinizin vergi levhası, ticaret sicil kaydı, faaliyet belgesini sunuyorsunuz. SizDen işe giriş bildirmeniz ya da dört ay hizmet dökümünüzü sunmanız gerekiyor.

Şirket sahibi iseniz turistlik seyahat gerçekleştiriyorsanız 4B hizmet dökümü, imza sürkülerini veriyorsunuz. İmza sürkülerinde şirket sahibi olduğu için sizinde isminizin geçmesi gerekiyor.

Başvuru yaparken kendiniz bir dilekçe yazarsanız sizin için daha iyi olur, seyahat tarihlerini belirten gidiş amacını belirten, Almayada’da ne kadar kalacağınızı belirten bir dilekçe ile başvurunuzu belirtebilirsiniz.

Başvuru sırasında ayrıca aşağıdaki belgeler de ibraz edilmelidir.

Kamu Kuruluşlarında çalışan memur ve işçilerden istenen belgeler:

  • Mesleğinize dair de bilgi içeren çalışma belgesi
  • Talep edilen vize süresi için resmi izin belgesi
  • İşyeri kimliği
  • Maaş bordrosu veya belgesi

Kamu Kuruluşları dışında (özel sektörde) çalışanlardan istenen belgeler:

  • Mesleğinize dair de bilgi içeren çalışma belgesi
  • Talep edilen vize süresi için izin belgesi
  • Sosyal Sigorta Belgesi
  • Maaş bordrosu veya belgesiSerbest Meslek sahiplerinden istenen belgeler:
  • Yeni tarihli vergi levhası
  • Vergi mükellef belgesi

Çiftçilik yapanlardan istenen belgeler:

  • Çiftçilik belgesi
  • Tarla sahibi olduğunuza dair veya ekili tarım alanını kiraladığınıza dair belge (tapu)

Emeklilerden istenen belgeler:

  • Emeklilik kimliği
  • Aylık emekli maaşınızı gösteren emeklilik belgesi

Öğrencilerden ve yüksek öğrenim görenlerden istenen belgeler:

  • Öğrenci veya yüksek öğrenim belgesi
  • Ebeveynin geçim kaynağına ilişkin belge
  • Ev hanımlarından istenen belgeler:
  • Eşinin geçim kaynağına ve sigortasına ilişkin yukarıda belirtildiği gibi belgeler

Almanya’ya tedavi amaçlı gitmek isteyen kişilerden istenen belgeler:

  • Kesin teşhise ilişkin bir devlet hastanesinden alınan rapor
  • Geçim kaynağına ilişkin belgeler (yukarıdaki bilgilere bakınız)
  • Almanya?daki doktor veya hastane tarafından tedavi tarihini gösteren ve hastane masraflarının kimin tarafından karşılanacağını belirten yazı

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

reset password

Geri
log in